bijzonder kloosterjubileum in angeli custodes

Mevrouw Catharina Nijensteen (92) viert zaterdag 30 oktober haar 75-jarig kloosterjubileum. In 1935 trad zij op 16-jarige leeftijd toe in de Orde Zusters van Liefde te Tilburg. Na haar Eeuwige Professie in 1939 te hebben afgelegd is zij ruim twintig jaar werkzaam geweest in het toenmalige ziekenhuis Angeli Custodus te Raalte.

Na enige jaren werkzaam te zijn geweest in Amsterdam en Delft keerde zij terug naar Raalte, waar ze als bejaardenverzorgster in het bejaardencentrum Swaenewoerd gewerkt heeft. Vanuit Raalte verhuisde ze vervolgens naar het Brabantse Made om daar voor bejaarde religieuzen te zorgen.

Na haar pensionering is ze nog een aantal jaren woonachtig geweest in Moergestel, waarna ze in 2007 weer terug gekomen is in Angeli Custodus te Raalte waar ze nu van haar oude dag geniet. Ze bezoekt dagelijks de kapel, de recreatie voor een kopje koffie en haar contacten met mede zusters. Ze ondersteunt met kleine dingen medezusters bijvoorbeeld met fruit klaarmaken of een handwerkje. Ze houdt van woordpuzzels. Elke dag maakt ze nog een korte wandeling en fietstocht naar het dorp om in conditie te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.