bijzonder concert in de kruisverheffing

Op zondagmiddag 10 oktober vindt een bijzonder concert plaats in de Basiliek de H. Kruisverheffing te Raalte. Kamerkoor Collegium Musicum Salland voert samen met enkele leden van het jongenskoor Dalfsen, het Requiem van Maurice Duruflé uit. Beide koren staan onder leiding van Henk Ophoff. Mannes Hofsink bespeelt het orgel. Daarnaast wordt de Missa Brevis van Ton de Leeuw uitgevoerd. Het concert begint om 15.30 uur.

Het is voor het eerst dat kamerkoor Collegium Musicum Salland samen met leden van het jongenskoor Dalfsen optreedt. Op het programma staan twee koorwerken uit de twintigste eeuw: het Requiem (dodenmis) van Maurice Duruflé en de Missa Brevis (korte mis) van Ton de Leeuw. Beide missen zijn gecomponeerd rond 1950. Zowel in het Requiem als in de Missa Brevis grijpen de componisten terug op muziek uit de oudkerkelijke traditie. De invloed van het Gregoriaans is dan ook duidelijk te horen.

Het expressieve Requiem van Duruflé wordt uitgevoerd samen met Mannes Hofsink, cantor-organist van de Grote kerk te Meppel. Enkele jongens van het jongenskoor zingen Pie Jesu uit het Requiem. De sobere Missa Brevis van de Leeuw wordt a capella gezongen door Collegium Musicum Salland.

Toegangskaarten kosten 15 euro, in de voorverkoop 12,50 euro. Jongeren tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten kunnen met korting worden gereserveerd via staging2.kamerkoorsalland.nl. Het concert wordt ook uitgevoerd in de Grote Kerk te Dalfsen op zaterdag 9 oktober om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.