bewoners rozenstraat zijn geen tuinierders

Omdat de wijk medio 2012 naar de grond gaat, zijn veel oorspronkelijke bewoners van de wijk reeds verhuisd. Toch wordt voor een aantal bewoners nog een vervangende woning gezocht. Om er voor te zorgen dat de leegstaande huizen niet gekraakt worden of in verval raken, dienen nu veel huizen als anti-kraakwoning. Veel jonge volwassenen hebben hun intrek in de wijk genomen, omdat ze er tijdelijk goedkoop kunnen wonen.

Echter raakt de wijk nu toch ietwat in verloedering, omdat de bewoners hun tuinen niet onderhouden. “Het wordt wel van de bewoners gevraagd de voor- en achtertuin te onderhouden,” stelt SallandWonen. “Wij snappen dat de mensen nog maar tijdelijk in de wijk wonen, maar er wordt wel verwacht dat zij hun tuinen onderhouden.”

Inmiddels is een hoveniersbedrijf aan de slag om de tuinen van de leegstaande huizen te onderhouden. “Het is toch logisch dat je je tuin moet onderhouden? Als je een koophuis hebt doe je dat ook,” zegt één van de hoveniers die in de buurt aan de slag is. Een bewoner van de straat reageert op dat feit: “Ik snap dat ik de tuin moet onderhouden, maar ik woon hier tijdelijk en heb geen tuingereedschap om bijvoorbeeld de struiken te snoeien. Wellicht dat de buren een heggenschaar hebben, maar aan hun tuin te zien, vrees ik dat.”

Of de buurtbewoners ingaan op het verzoek van de woningbouw is maar de vraag, want na een ronde door de straat blijkt wel dat veel tuinen er nog steeds doodbloedend bijliggen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.