ballon van de bolster terecht in duitsland

De ballon van Lotte Eektimmerman uit groep vier van basisschool De Bolster uit Raalte is de winnaar geworden van de ballonnenwedstrijd van Waterschap Groot Salland. Haar ballon legde een reis van 213 kilometer af en kwam terecht in Duitsland. Op 15 juni werd de (B)loeiende waterroute en de Waterspeel- en doeplaats op Melkveeproefbedrijf Aver Heino geopend door kinderen van basisschool De Bolster uit Raalte. Dat deden zij door 80 heliumballonnen op te laten, waaraan een wedstrijd was gekoppeld. Afgelopen maandag werd de prijswinnaar in het zonnetje gezet door Waterschap Groot Salland en Aver Heino.

In totaal werden vijftien ballonnenkaartjes teruggestuurd en daaruit bleek dus dat de ballon van Lotte het verst is gekomen. Voor die prestatie ontving ze van het Waterschap Groot Salland en Het Koeienhotel van Aver Heino allerlei cadeautjes. Een Droppie Water-pakket met stripboekjes, een bidon, kleurpotloden en een verrekijkertje. Van Het Koeienhotel kreeg zij het leesboek “Jacht op de tekenaar”. Voor haar klasgenootjes was er een troostprijs: het stipboekje Droppie Water op de dijk.

De (B)loeiende waterroute en de waterspeelplaats is een winnend project van de jubileumprijsvraag die het waterschap in 2008 uitschreef vanwege het 700-jarig bestaan. In één van de waterbergingen op het terrein van Melkveeproefbedrijf Aver Heino legde het waterschap een waterspeel- en doeplaats aan. De afgelopen periode hebben veel kinderen gespeeld met de toestellen in het water. Vooral de wiebelbrug, polsstok en stapstenen zijn geliefd bij het jonge publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.