atb team lemelerveld tussen 1100 renners

Afgelopen zondag werd in Gieten de veertiende editie van de Hondsrug Classic verreden. Dienand Broekhuis, Lyan Rensen en Jeroen Wessel gingen hier namens ATB Team Lemelerveld van start. Jordy Luisman was actief op de cyclocrossfiets, hij reed de Nationale Veldrit in Dordrecht.

De Hondsrug Classic in Gieten kende een groot deelnemersveld. Ruim 1100 deelnemers gingen om klokslag 12.00 uur van start. Zowel recreanten en professionals als Bart Brentjes en de nr. 1 van de UCI-ranking Jaroslav Kulhavi stonden aan het vertrek. De wedstrijd bestond uit twee ronden van 27 kilometer. De omloop was grotendeels vlak met enkele korte klimmetjes rondom een zandgat.

Door de goede klasseringen in het Nationale mtb-regelmatigheidsklassement mochten Dienand, Lyan en Jeroen allen vertrekken vanuit het eerste startvak. Dienand had een prima start en wist zijn startpositie te behouden. Tijdens de eerste ronde reed hij mee met een groepje rond plaats zeventig. In de loop van de tweede ronde moest hij zijn medestrijders helaas laten gaan. Dienand reed de wedstrijd op het tandvlees uit en finishte als 98e.

Lyan had eveneens een goede start. Voor haar verliep het vervolg van de wedstrijd helaas niet als gepland. Tijdens de eerste omloop scheurde haar frame ter plaatse van het bevestigingspunt van de zadelpen. Zitten op haar tweewieler was niet meer mogelijk. Ze verliet voortijdig de wedstrijd.

Jeroen kwam net als Dienand en Lyan goed uit de startblokken. Tijdens het eerste half uur kon hij veel plaatsen opschuiven en kwam vervolgens in een groep te rijden rond plaats zestig. Door een goede indeling van de wedstrijd raapte de groep in de tweede ronde nog een aantal stilvallende renners op. Tijdens de finale van de wedstrijd wist Jeroen samen met een andere renner nog weg te rijden uit de groep. Hij finishte uiteindelijk net binnen de twee uur als 49e.

In Dordrecht was het Jordy Luisman die aan het vertrek stond van de Nationale Veldrit. In een deelnemersveld bestaande uit hoofdzakelijk Nederlanders en Belgen vertrok hij goed. Het parcours in Dordrecht kende vele korte klimmetjes en het nodige korte draai- en keerwerk. Jordy deed vanaf het startschot mee vooraan in de wedstrijd. Tijdens de eerste premiesprint pakte hij de 4e plaats. Hierna moest hij even wat gas terug nemen. Jordy finishte uiteindelijk als 6e op minder dan een minuut van de winnaar.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.