anneke de jong wint filmfestival zoom out

Videoclub Zoom Out uit Heino heeft maandag haar derde filmfestival gehouden. Op deze avond werden acht films vertoond die werden gemaakt door de leden van de videoclub. De jury, bestaande uit Fenny Lenderink (RTV Raalte), Piet Terpstra (videoclub Olst-Wijhe) en Ben Nijboer (fractievoorzitter VVD) had de taak om alle films te beoordelen.

Na een, zoals de jury het noemde, moeilijke beslissing kwam Anneke de Jong met haar film ‘Vogel-Varia’ als winnaar uit de bus. De film gaat over allerlei vogels in de tuin, vanaf nestje bouwen tot en met uitvliegen van de jonge vogels. Ook het gebruik van voice-over en muziek keuze waren inspirerend. Op de tweede plaats kwam de film over Zorgboerderij Zuz en Zo, die goed liet zien door interviews en beelden wat er zoal omgaat op deze boerderij. De derde plaats ging over de film van een reis naar Bolivia, van mensen die naar de plaats gingen waar door een busongeluk familieleden waren omgekomen. De film liet verder hele mooie opnames zien van de natuur en inwoners van Bolivia.

Er werden verder geen prijzen toegekend, maar er was een grote diversiteit van de films: Streetlive in Raalte, onderwater opnames van exotische vissen, bloemencorso met al z’n versierde wagens, een deel van een trouwreportage met al z’n facetten en een bezoek aan Turkije met al z’n mooie gebouwen en natuur.

Mocht je ook interesse hebben, maandag 8 november heeft de videoclub weer een volgende clubavond, waar de films nog een keer (kritisch) worden bekeken. Je kunt je daarvoor aanmelden bij de voorzitter, Jan de Mink, op jandemink@hetnet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.