657 deelnemers aan raalter poort tocht

Voor de zevende keer werd zondag de Raalter Poort Tocht verreden. Mountainbikers gingen in de vroege ochtend al van start om het parcours, dat over fraaie paden over de Sallandse landgoederen leidde, te trotseren. 657 deelnemers namen dit jaar deel aan de toertocht en daarmee is het aantal deelnemers van de toertocht wederom gegroeid. “Het weer heeft daar ook zijn aandeel in,” zegt Bert Eilander van wielervereniging CRT.

Eilander: “Het is mooi weer en daardoor doen ook meer recreatievere mountainbikers aan de toertocht mee.” De jaarlijkse tocht is voor iedereen toegankelijk. Iedereen mag starten: jong, oud, lid of geen lid. Wel namen de leden van CRT het grootst aantal deelnemers voor haar rekening. Van de 330 leden deden zo’n 50 CRT-leden op de ATB mee.

Het was mogelijk te kiezen uit twee afstanden: 35 of 60 kilometer. Het parcours leidde over onder andere door de bossen bij het Hoftheater, ’t Reelaer, privégronden, Landgoed ‘t Rosendaal en het Nijenhuis. Eilander: “De toer wordt verreden over grond van een aantal landeigenaren. Als vereniging vragen we ieder jaar toestemming aan deze mensen. Na de tocht gaan we altijd even langs om de landeigenaren te bedanken, want we zijn ontzettend blij dat deze mensen hieraan meewerken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.