15000 euro subsidie voor kopers veldegge

Elke koper van een twee-onder-een-kapwoning in het plan De Veldegge in Heeten kan in aanmerking komen voor een koopsubsidie van 15.000 euro. Het Raalter College heeft besloten 5.000 euro per woning toe te kennen. Daarnaast stelt het Ministerie van VROM 10.000 euro per koper beschikbaar. “De bijdrage komt rechtstreeks ten goede aan de koper”, stelt wethouder Wout Wagenmans. Voor het project is ook subsidie aangevraagd bij de Provincie. Als de Provincie akkoord gaat, kan het subsidiebedrag zelfs oplopen tot 20.000 euro per woning.

Vanwege de economische recessie verloopt de verkoop van de twee-onder-een-kapwoningen in het plan De Veldegge moeizamer dan verwacht. Om de verkoop van zestien twee-onder-een-kappers te stimuleren, hebben de gemeente en ontwikkelaar Aktua BV een stimuleringsbijdrage aangevraagd bij het ministerie van VROM. Vanuit de stimuleringsregeling draagt de gemeente Raalte een derde bij, hetgeen op kan lopen tot een totaalbedrag van 80.000 euro. “Het is echt niet zo dat dit geld in de zak van de ontwikkelaar verdwijnt”, stelt Wagenmans. “We hebben als gemeente ook bepaalde eisen gesteld. Zo krijgen de woningen een opwaardering. Daar waar eerder een kleine berging was ingetekend, komt nu een volledige garage. Wij als gemeente hebben er belang bij dat de doorstroming gestimuleerd wordt. Als dit project slaagt, zullen er weer andere woningen in Heeten beschikbaar komen. Om dat proces op gang te brengen, is deze subsidie nodig. Het is een subsidie op basis van noodzakelijkheid. Als er elders in de gemeente een bouwproject dreigt te stagneren, zullen we opnieuw bekijken wat we kunnen doen. ”

Hij krijgt bijval van Wim Bulsink van Vincent Makelaars uit Holten en Paul Hannink van Hannink Makelaars Raalte, die tekenen voor de verkoop van de twee-onder-een-kappers. Zij benadrukken bovendien dat het gaat om een project waarbij de ontwikkelaar pas tot bouw overgaat als de woningen zijn verkocht. “Niemand durft het immers meer aan om op voorraad te bouwen! Dus als de woningen niet verkocht worden, wordt er niet gebouwd en stagneert de markt nog meer. Een stimulatie als deze is dus nodig om de markt weer in beweging te krijgen. Daarnaast zijn we de potentiële kopers ook nog op een andere manier tegemoet gekomen. We hebben nu meer indelingsmogelijkheden waar ze uit kunnen kiezen.”

Wagenmans toont zich zeer tevreden. “Dit is een prachtige financiële impuls voor aspirant-kopers die belangstelling hebben om in Heeten te gaan of te blijven wonen.”

Het woningbouwplan De Veldegge is momenteel in de uitgifte en in verkoop. Een aantal kavels en woningen is reeds in optie genomen. De eerste subfase bevat twaalf vrije kavels waarop vrijstaande woningen kunnen worden gebouwd (en waarvan er nog twee beschikbaar zijn), de zestien twee-onder-een-kappers waarvoor de subsidieregeling geldt en acht woningblokken. Binnenkort start de bouw van de eerste rij van vier huurwoningen en een rij van vier koopwoningen. Voor de verkoop van de vrije kavels kun je contact opnemen met de heer Woertel van de gemeente Raalte, tel: 0572-347799. Als je belangstelling hebt voor een twee-onder-een-kapwoning kun je terecht bij Hannink Makelaars, tel: 0572-351291, info@hannink.nl of met Vincent Makelaars Holten, tel: 0548-361964, e-mail: info@vincent-makelaars.nl. Meer informatie op staging2.develdegge.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.