100 zwemmers op special olympics

De 100 deelnemende zwemmers komen van tien verenigingen en stichtingen uit de noordelijke provincies. Het zwemtoernooi start om 10.00 uur. Er worden zeven verschillende nummers gezwommen. ’s Middags zijn de finales vanaf 13.30 uur en vinden de medailleceremonies plaats. Om 9.00 uur start de happening op een spectaculaire wijze, onder andere door het hijsen van de Special Olympics vlag en de binnenkomst van het Special Olympics vuur.

Naast het Special Olympics zwemevenement staat sportcentrum Tijenraan de hele dag in het teken van sportactiviteiten zoals tafeltennis, gymnastiek (dans4you), atletiek, judo, zumba en sportgames (digitale dansplaten). Judovereniging Salland en de voltallige Deventer Sportploeg verzorgen meerdere demonstraties en clinics. Bovendien is de nieuwe bewegingsruimte MultiMovez open voor publiek. Iedereen kan meedoen aan deze gratis sportinstuif en aanmelding vooraf is niet nodig.

Het Nederlandse zwemteam dat naar Athene gaat, bestaat uit een wedstrijdploeg en een openwaterploeg. De wedstrijdploeg heeft acht zwemmers, waarvan zes zwemmers van SaVAS uit Raalte en twee zwemmers van de vereniging Westerkwartier uit Groningen. De openwaterploeg heeft vier zwemmers waaronder Elisabeth Rutgers en Cyrille Steinerbach van SaVAS. Door een gezwommen testwedstrijd heeft de openwaterploeg zich weten te plaatsen voor de World Summer Games 2011 in Athene. Ook het begeleidingsteam heeft een Raalter tintje: Peter Scholten is de bondcoach van de wedstrijdploeg en Wendy Scholten coacht de openwaterploeg in Griekenland.

Meer informatie over de Special Olympics en het complete programma op 23 oktober is te vinden op de website staging2.raalte.nl/sport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.