winterfair op de haere groter van opzet

VVV Olst organiseert dit jaar wederom een culturele winterfair op landgoed De Haere in Olst. De fair wordt gehouden tijdens het laatste weekend van november; zaterdag 27 november van 13.00 uur tot 21.00 uur en zondag 28 november van 11.00 uur tot 17.00 uur. Mede dankzij subsidie van de provincie en de gemeente is de fair dit jaar groter van opzet: niet alleen is de tent groter dan vorig jaar, ook zijn de bunkers van de IJssellinie geopend en is de culturele invulling meer gevarieerd.

“We zijn heel blij dat de gemeente en de provincie dit evenement ondersteunen”, vertelt Daan Speek van de VVV Olst. “Daardoor zijn we in staat de fair groter en mooier op te zetten dan vorig jaar”. Inmiddels hebben twintig koren uit de regio hun medewerking aan de fair al toegezegd. In totaal zullen ruim vijfhonderd koorleden de tweedaagse fair muzikaal opluisteren.

“Maar er gebeurt veel meer”, vertelt Rietje Kuipers van de VVV Olst. “We hebben dit jaar gekozen voor het thema ‘Het water komt’ en amateur- en professionele kunstverenigingen gevraagd dit thema verder uit te werken. Zo zullen er producties van de film- en videoclub vertoond worden, doet toneelvereniging Heijermans van zich spreken evenals kunstacademiestudenten uit Zwolle.”

De VVV Olst is momenteel druk bezig om een grote professionele act te contracteren. “Ik kan daar nog niet veel over zeggen”, vertelt Kuipers, “maar als de plannen doorgaan, dan wordt het heel spectaculair. Ook aan de kinderen hebben we gedacht. De scouting van Olst gaat met hen broodjes bakken en heeft een spannende speurtocht over het landgoed uitgezet. Verder gaat kinderboerderij Olst een dierenknuffelhoek inrichten voor de kleintjes.”

Omdat de tent groter is dan vorig jaar kunnen er ook meer kraampjes in. “Inmiddels hebben we meer dan de helft van de stands ingevuld”, zegt Daan Speek, “maar we hebben nog ruimte voor ongeveer 25 stands. De kosten hiervoor bedragen 125 euro. Winkeliers en kunstenaars die interesse hebben kunnen een mailtje sturen naar info@vvvolst.nl . Zij moeten wel snel zijn, want er is gelukkig veel interesse. Niet alleen uit Olst en Wijhe, maar uit heel Salland. Dat is ook wat wij met de culturele winterfair voor ogen hebben: dit evenement moet uitgroeien tot een schitterend regionaal evenement!”

De culturele winterfair wordt gehouden op zaterdag 27 en zondag 28 november. Openingstijden zaterdag: 13.00 – 21.00 uur, zondag 11.00 – 17.00 uur. Toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon. Parkeren is gratis en kan op de parkeerplaatsen van Havezate De Haere, Haereweg 4 in Olst en in het naastgelegen weiland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.