wijn en zon bij open huis de landman

Er kwamen met name mensen naar het open huis die kennis wilden opdoen over het snoeien van de druivenstokken die ze thuis hebben staan. Tijdens de rondleidingen werd het bepalen van het suikergehalte in de druiven gedemonstreerd. Men kon het verschil tussen bijna rijpe en rijpe wijndruiven proeven.

Naast de rondleidingen was er veel belangstelling voor de druivenpluk en het leasen van de druivenstokken. Voor Mulders leverde dat volgend jaar weer voldoende plukkers op die hun eigen druiven komen oogsten.

Wijnkoperij Wijnkristal heeft de laatste Noord-Europese wijnen laten proeven aan de bezoekers. De Dornfelder Rosé (ook aangeplant in Wijngaard de Landman) viel bijzonder in de smaak. De samenwerking tussen De Landman en de Wijnkristal was een een mooie aanvulling voor de wijnliefhebbers onder de bezoekers.

Het Raalter Amateur Wijn- en Biermakersgilde heeft na deze open dag weer nieuwe aanmeldingen voor de cursus wijn maken die op 27 september begint. Het gilde gaf adviezen over het voorkomen van fouten in de wijn.

Op 9 en 10 oktober oogst De Landman de Regent-druif en de Cabernet Sauvignon.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.