weinig fietsers tijdens dag van de dijk

Vanaf 11.00 uur druppelden de eerste bezoekers binnen bij Lo0ds 570. Daar werden de routes uitgedeeld, waarna de deelnemers enthousiast op de fiets stapten. Wethouder Marco Swart van de gemeente Deventer en dagelijks bestuurslid Hans de Jong van Waterschap Groot Salland fietsten met een transportfiets een stukje mee met de eerste bezoekers. Bij de Pothoofdkade gaf de gemeente Deventer een toelichting op de plannen. De laad- en losfunctie die deze kade vroeger had, wordt nu een afmeerplaats voor de riviercruisevaart.

Bij het IJsselhotel en in het clubhuis van de Zeil- & Motorbootvereniging Deventer werd uitleg gegeven over de uiterwaardvergraving bij de Worp en over het havencomplex in de Zandweerdplas. Mooi, maar ingrijpend was de reactie die veel werd gehoord. Middenin de uiterwaard vlakbij Huize Nieuw Rande lichtte Stichting IJssellandschap haar rol in het plan toe. De Stichting IJssellandschap moet er in de toekomst voor zorgen dat de doorstroming van de IJsseluiterwaarden gewaarborgd blijft door het kort houden van de begroeiing. Koeien zorgen hiervoor.

Tijdens de Dag van de Dijk staat het oer-Hollandse thema water en waterveiligheid centraal. Dit jaar deden er maar liefst 18 locaties mee aan de Dag van de Dijk. Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Al eeuwenlang zetten we het water naar onze hand. Vanwege de klimaatverandering krijgt het land te maken met een stijgende zeespiegel en meer extreem natte of droge perioden. Met de Dag van de Dijk wordt speciaal aandacht gevraagd voor ons waterbeheer: nu en in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.