week van de alfabetisering afgesloten

Met enige trots vertelt Corrien Faber van Landstede Training, Opleiding & Advies Raalte dat de ‘Week van de Alfabetisering’, die van 6 t/m 12 september plaatsvond, succesvol is verlopen. “Juist door de handen ineen te slaan kunnen we de mensen bereiken en motiveren deel te nemen aan de cursus Nederlands, rekenen en computervaardigheden”. Een initiatief dat door wethouder de Groot van de gemeente Raalte van harte wordt ondersteund.

In samenwerking met de Bibliotheek Raalte, Landstede Welzijn en Landstede Training, Opleiding & Advies Raalte werd aan diverse instanties en bedrijven voorlichting gegeven over laaggeletterdheid. Door 3 ambassadeurs werden de gevolgen die laaggeletterdheid in het dagelijks leven heeft, helder naar voren gebracht. “Ik kan me nu veel beter redden met lezen en schrijven”, zegt Anja. “Ik heb meer contacten gekregen, hoor er echt bij”, vertelt John. Carla ontdekte bij haar studie voor beveiliger dat ze op het gebied van taalvaardigheid iets tekort kwam en meldde zich aan voor de cursus. “Ik schaam me er helemaal niet voor, waarom zou ik? Ik heb er geen moment spijt van gehad”.

Laaggeletterden geraken gemakkelijk in een isolement. Zij schamen zich ervoor dat ze niet kunnen lezen en schrijven en bedenken allerlei trucjes om ‘hun geheim’ te bewaren. Hebben zij eenmaal de drempel genomen dan werkt dit als een enorme bevrijding.

“Bedrijven en instanties vormen een belangrijke schakel bij het signaleren van laaggeletterdheid bij hun werknemer of cliënt . Niet alleen hebben zij en de gemeenschap er baat bij dat hun werknemer of cliënt over deze basisvaardigheden beschikt. Ook getuigt het van goed ondernemerschap en betrokkenheid”, aldus Corrien. Door deze bijeenkomsten hoopt ze dat zij hun werknemers en cliënten steunen en naar de cursus verwijzen.

De cursussen worden op de dinsdagavond en donderdagochtend gedurende 2 ½ uur geheel op maat gegeven aan de Zwolsetraat in Raalte. Voor mensen met een lichte beperking wordt op donderdagavond deze cursus aangeboden. Verdere informatie kunt u verkrijgen bij Corrien Faber, Landstede Training, Opleiding & Advies Raalte, tel 088-8508200.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.