volop kunst te bewonderen in raalte

Onder het mom van ‘emoties raken die het alledaagse ontstijgen’ was er afgelopen weekend volop kunst te bewonderen in alle geloofshuizen in Raalte. De publieke belangstelling was goed en daarmee kan de organisatie van Cult weer tevreden mee zijn. Kunstenaars uit Overijssel exposeerden hun werk in de Kruisverheffing, de Plaskerk, de Pauluskerk, de Vrij-Katholieke Kerk en moskee Medine.

Cult 2010 werd zaterdag om 12.00 uur officieel geopend in de Plaskerk. Filosoof Eddo Evink gaf een toespraak en daarnaast was er bij de opening muziek van Jonas Pap, cellist van onder andere Kyteman.

In de H. Kruisverheffing konden de bezoekers vervolgens kijken naar werk van Andrej Andruchov, Mohamad Ismail en videokunst van diverse kunstenaars. In de Plaskerk was werk te zien van Antoinette Jansen, Hans Bosman en Freerk Wieringa; in de Pauluskerk van Maaike Folmer, Danitsja van Dijk en Paul Klotz; in Medine van Wendy de Pina en Marianne de Bakker en dichter Lammer Voost bovendien is daar een Turkse bazaar. Tenslotte was in de Vrij-Katholieke Kerk werk te zien van fotografe Femke Teussink.

Vrijwilligers van cultureel centrum/moskee Medine verzorgden de catering tijdens het festival. Zaterdagmiddag zorgden fluitiste Marianne Noordink en harpiste Renske Tjoelker voor muziek in de Vrij-Katholieke Kerk. Zondagmiddag gaf de bekende christelijk theosoof/auteur en spreker Johan Pameijer daar een lezing.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.