vliegende start voor are you a lion

Het begon allemaal enkele jaren geleden met Tije. De band Cafebar 401 waarmee hij stevige gitaarrock maakte, was opgehouden te bestaan. Hij wilde wat anders en sloeg in zijn oefenruimte aan het experimenteren. Aanvankelijk in zijn eentje. “Maar het vlotte niet echt”, vertelt hij. “Het bleef een beetje in de aanrommelfase steken. En je wilt toch live spelen. Harald de Ruiter kende ik van zijn andere band Kleazer. Daarmee maakt hij stevige rock, maar ik wist dat hij ook van wat rustiger muziek hield. Samen zijn we een beetje gaan klooien. De vraag wat voor muziek het zou worden, hebben we elkaar eigenlijk nooit gesteld. Dat is vanzelf zo gegroeid.”

Nadat de twee enkele ideeën hadden uitgewerkt gingen ze op zoek naar een drummer. En die vonden ze in de persoon van oud-Raaltenaar Ruben Zunnebeld. Van punk tot experimentele gitaarrock, van pop tot hardcore, Ruben had al meerdere muziekstijlen dichtgetimmerd. “Daarna moesten we op zoek naar een bassist”, vertelt Tije. “Maar dan moet je wel wat kunnen laten horen, dus hebben we een demootje gemaakt. Die is terecht gekomen bij Erik DeLobel, de boeker van Hedon in Zwolle. Hij heeft weer Frank Satink, de mede-eigenaar van Goomah Music, getipt. Die nam contact met ons op. Hij wilde onze boekingen wel verzorgen en ook een CD uitbrengen.” “En dat is wel lekker”, gaat Harald verder. “Wij kunnen gewoon spelen, ideeën uitwerken en optreden en we hoeven verder nergens achter aan. De vaart zit er goed in, dus hebben we ook een stok achter de deur om er fanatiek mee bezig te blijven!”

Met de demo op zak was een bassist ook zo gevonden. Geert Bos (Zwolle) speelt al jaren in verschillende britpop/rockbandjes.

De muziek? Vlotte alternatieve gitaarpop die geworteld is in de Amerikaanse muziekgeschiedenis. De officiële biografie schermt met namen als Midlake, Moss, The Shins en Fleet Foxes, maar ook Neil Young en Bob Dylan worden genoemd. Americana noemen ze dat. Maar toch voelen de heren zich niet helemaal thuis in dat hokje. Tije: “Als ik aan Americana denk, denk ik toch aan ingetogen, low-tempo muziek. Bij ons zit er meer vaart in. Wat meer pop, iets meer jeugdig enthousiasme.” Geert lacht: “Voor Tije (bijna 30, redactie) is het de laatste strohalm…” Tije (lachend): “Het zijn over het algemeen kleine liedjes. Pop. Dat we toch wel een beetje Amerikaans klinken, komt denk ik vooral door onze apparatuur. Het warme geluid. We spelen grotendeels op vintage apparatuur.” “Maar ondertussen zitten we bijna allemaal overdag in een kantoor, met airco”, vult Harald aan. “En als we thuis komen, dan gaan we meteen bomen knuffelen, ha ha! Nee, waag het niet dat je ons neerzet als van die types.” Nog even over de teksten dan. Waar handelen die over? Tije: “Zoek er vooral niet teveel achter, het moet lekker klinken. Ik heb er een ontzettende hekel aan om teksten te schrijven. Elke keer weer een crime.” Harald: “Geld, auto’s en vrouwen dus…” Tije: “Nee, meer over dat ik vind dat het soms allemaal wel eens wat minder gehaast mag.” Harald: “En daar gaan we weer, nu denkt iedereen helemaal dat we een stelletje geitenwollen sokken zijn…”

Voor meer informatie en een voorproefje van de muziek, ga je naar staging2.myspace.com/areyoualion en voor boekingen ga je naar staging2.goomahmusic.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.