van den enk “het is echt mijn tent”

Na ongeveer twee jaar afwezigheid, is de Leeren Lampe donderdagmiddag weer teruggekeerd in Raalte. Tijdens de officiële opening blikte Van den Enk niet alleen terug, ook keek hij vooruit. “Het is tip-top voor elkaar,” aldus Van den Enk in zijn toespraak. “Raalte, Salland, Overijssel en misschien zelfs Nederland mogen er trots op zijn.”

Voor het eerst sinds jaren stond er donderdagmiddag weer een lange rij voor de ingang van de Leeren Lampe. Een lange rij mensen die niet kon wachten om Van den Enk te feliciteren. De rij was zelfs zo lang dat de openingstoespraak van Van den Enk uitgesteld moest worden. Dat bood mooi de tijd om eens goed kijkje te nemen in de nieuwe Lampe.

De Leeren Lampe oogt strak, fris, modern en tegelijkertijd ook weer een beetje klassiek. De toespraak, die eigenlijk in de Theaterzaal gehouden zou worden, moest door de massale opkomst verplaatst worden naar de grote zaal. Over die Theaterzaal gesproken: Die heeft misschien nog het meest weg van de oude zaal. De kroonluchters hangen er nog en de indeling van de zaal is praktisch hetzelfde gebleven.

De grote zaal, waarin de toespraak werd gehouden heeft wel een nieuwe look gekregen. Het balkon is blijven hangen, maar heeft een fabrieksuiterlijk gekregen. De naam Music Factory is dan ook niet uit de lucht gegrepen.

Trapje af naar beneden en je staat in de dancezaal. Neon licht, strakke banken en een chique bar roepen gelijk gevoelens van een moderne club op, Club Light. Ook beneden zit de Brouwerszaal, Sallands Landbier op de tap, maar qua sfeer ski-hut idee.

Maar goed, terug naar de opening van donderdagmiddag, die kon beginnen nadat Van den Enk alle handjes had geschud. “Ik bedank alle betrokkenen, voor de volle duizend procent,” aldus Van den Enk. “In het bijzonder alle vrijwilligers en de Stöppelkaters. Zonder hen was dit nooit gelukt. Echt top.”

Ook haalde Van den Enk de berichtgeving in de Stentor de afgelopen periode even aan, hij wilde zijn respect uiten op de manier waarop de familie Oosterlaar de tent had gedraaid. Ook wethouder Haarman die later het woord nam, legde een link naar de berichtgeving in de krant: “Herinneringen zijn belangrijker dan wat er allemaal geschreven wordt.”

Haarman vervolgt: “De jeugd van mijn leeftijd kan hier weer nostalgische avonden beleven. Sommigen hebben hier de liefde van hun leven gevonden, sommigen zelfs vaker dan één keer.” Ook roemde hij de ondernemers die betrokken zijn bij de Lampe: “We mogen als Salland trots zijn op ondernemers die dit aandurven.”

Na de opening stond Van den Enk apetrots aan de bar in de Music Factory. “Je leeft naar het moment toe. Het moet je eigen worden en het is echt míjn tent geworden.” Joop gaat weer op in het vrolijke gedruis. Vrijdagavond is de eerste echte avond voor de Leeren Lampe, dan is de aftrap van Dance Classics. Voor de avond zijn nog enkele kaarten beschikbaar, maar de verkoop gaat hard..

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.