toch geen 80 km op de overkampsweg

Het besluit om de maximum toegestane snelheid op de Overkampsweg in Raalte te verhogen van 60 naar 80 kilometer per uur, wordt teruggedraaid. Begin april wist de gemeente te vertellen dat er plannen waren om de maximum snelheid te verhogen, maar dinsdag kwam ze daar op terug.

De bedoeling van het besluit was om de Westdorplaan te ontlasten van vrachtverkeer. De plateaus (drempels) in de weg gingen namelijk ook verdwijnen. Echter, door het aantal bezwaarschriften dat is ingediend tegen dit besluit, heeft de gemeente besloten het besluit terug te draaien. Vooral de snelheid, het lawaai en het gevaar tijdens het oversteken, waren zwaarwegende argumenten.

Wel verdwijnen de verkeersdrempels op de weg , maar omdat het wegbeeld past bij een 80 kilometerweg, stelt de gemeente wel een aantal verduidelijkende maatregelen in. Zo komen er bijvoorbeeld twee displays met smileys, dubbele wegbelijning en blijft het inhaalverbod van kracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.