tientallen boetes bij verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles met de videoauto van Politie IJsselland zijn afgelopen week ruim 25 boetes uitgereikt. De controles vonden plaats in de gemeenten Raalte, Ommen, Deventer en Hardenberg.

Er werden tien boetes uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 173 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan. De automobilist was een beginnend bestuurder, die net zijn rijbewijs terug had gekregen na een eerdere invordering voor te snel rijden. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is opnieuw ingenomen.

Daarnaast werd er negen keer bekeurd voor het overschrijden van de doorgetrokken streep. Ook werd er bekeurd voor het negeren van de verplichte rijrichting, het niet goed zichtbaar zijn van de kentekenplaat, niet handsfree bellen en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

De controles vonden plaats op plekken waar regelmatig ongevallen plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.