thuis komen bij tulip inn raalte

Wie over de N334 langs Raalte rijdt, kan het met geen mogelijkheid over het hoofd zien: het nieuwe Tulip Inn Raalte. Een 3-sterrenhotel met 41 kamers, waarvan tweepersoonskamers, familiekamers, een suite en twee appartementen. Het markante gebouw heeft met haar klassieke vakwerkbouwstijl een veelbelovende uitstraling. Maar wat voor een karakter schuilt er aan de binnenkant? “Mensen moeten zich bij ons echt thuis kunnen voelen. Dat vinden wij het allerbelangrijkste!”

Als Harley-rijders, sprong het in aanbouw zijnde hotel naast het Harley Davidson museum direct in het oog van exploitanten Richard van de Velde en Richard Roeland. Samen runden zij al eerder twee hotels in Hilversum en sinds 2001 het Golden Tulip Garderen samen met general manager Danielle van Kleef. Danielle: “Het hotel in Garderen hebben we de afgelopen jaren opgebouwd tot een mooi 4-sterren hotel. Natuurlijk blijven er altijd punten waarop we ons verder kunnen ontwikkelen, maar de basis staat. Tulip Inn Raalte kwam precies op het juiste moment als een nieuwe uitdaging op ons pad. In eerste instantie vanwege de link met motoren, maar ook de bijzondere bouwstijl sprak ons erg aan; dat is met geen ander hotel te vergelijken. Vervolgens hebben we ons verdiept in de omgeving en toen was het geen moeilijke beslissing.”

Ondanks hun affiniteit met de doelgroep werd het aanvankelijke plan om er een motorhotel van te maken vrij snel gewijzigd. Danielle: “We willen ons niet alleen richten op motorrijders, maar zo breed mogelijk. Natuurlijk blijven we toegankelijk voor motorrijders, maar we zijn net zo goed fiets- en wandelvriendelijk of familiehotel. Mensen moeten bij ons binnen stappen en denken: ‘Wat is het hier gezellig, wat voelt het hier goed’. Een gevoel van thuis komen, ook al zijn ze ver van huis. Dat geldt voor iedereen, maar zeker ook voor onze zakelijke bezoekers.” Hiervoor zijn alle basisbehoeften aanwezig: comfortabele kamers, draadloos internet, een koelkastje, koffie- en theefaciliteiten en uiteraard een gezellige hotelbar met open haard. “Onze ervaring is dat zakelijke gasten over het algemeen laat binnen komen, een goed ontbijt willen en flexibiliteit. Flexibiliteit is onze kracht”. Speciaal voor mensen die langdurig in een hotel verblijven, zijn er zelfs twee volledig ingerichte appartementen gerealiseerd. Met een aparte woonkamer met keuken, badkamer, 1 of 2 slaapkamers en apart toilet.

Vooralsnog biedt het hotel enkel logies met ontbijt. “Voor lunch en diner gaan we samenwerken met het naastgelegen Taveerne Tivoli. Dat wordt een verlengstuk van ons, zij het met een eigen bedrijfsvoering en identiteit. Tivoli blijft Tivoli. Maar als wij arrangementen gaan samenstellen met lunch of diner zal dat bij hen plaatsvinden. Het is een mooi pand met prachtige materialen. Ongeveer de helft is hergebruikt, zoals oude eiken steunbalken. Dat maakt elke ruimte weer anders. We zijn ervan overtuigd daar iets moois van te kunnen maken,” zegt Danielle enthousiast. Het personeel bestaat uit een team van twaalf mensen, dat bewust al in de aanloopfase van het hotel is samengesteld. “Uit ervaring weet ik dat er niets leukers is dan zo’n opbouw echt van dichtbij mee te maken. Je krijgt veel meer gevoel met het pand, kent iedere kamer. We gaan er echt samen voor, iedereen helpt even hard mee. Allemaal hebben we onze eigen verantwoordelijkheid, maar we zijn ook bereid waar nodig bij te springen. We doen het uiteindelijk met z’n allen.” Medio september opent Tulip Inn Raalte haar deuren, gevolgd door twee open dagen en een feestelijke opening. Houd voor de exacte data kranten en website in de gaten: staging2.tulipinnraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.