terugblik op stoppelhaene met gerard elferink

“Je kan alles organiseren, behalve het weer. Dat heb je gewoon niet in de hand,” vertelt Gerard Elferink, voorzitter van de Stichting Stöppelhaene. Het was dan misschien wel één van de natste edities, maar Elferink kijkt al met al terug op een geslaagde editie.

Voor Elferink was het de eerste Stoppelhaene als voorzitter en dat beviel hem goed. Elferink: “Al die vrijwilligers die zich inzetten voor het feest, dat is echt fantastisch. Zowel voor als achter de schermen zijn zoveel vrijwilligers aan het werk en die moeten allemaal worden aangestuurd. De organisatie zat ook dit jaar weer strak in elkaar. We werken met commissies en iedereen weet perfect wat ze moeten doen.”

Ondanks de strakke organisatie van Stöppelhaene, was het soms wel spannend. “Vooral met de optocht werd het echt even spannend. Wat hadden besloten bij twijfel de optocht gewoon door te laten gaan. In de wagens zit maanden werk, dus dat gelast je niet zomaar af. Gelukkig kon de optocht toch doorgaan en daar ben ik achteraf ontzettend blij om. Het is namelijk een echte publiekstrekker.” Maar ook toen de band Kontrust te laat kwam, kneep de organisatie ‘m wel even. Gelukkig kwam ook dit goed.

Er waren helaas ook wat teleurstellingen te verwerken. Standhouders op de braderie bleven weg of maakten vrij snel weer rechtsomkeert, de 3D-streetpainting werd wegens het weer afgelast en ook de trekkerslepwedstrijd kon niet doorgaan. Daarnaast had de horeca op de Grote Markt het ook onder de slechte weersomstandigheden te lijden.

Het weer mocht dan soms roet in het eten gooien, Elferink benadrukt de gezellige sfeer op het feest. “De muziek, waaronder Sidney Samson, Just Pink en Kontrust, was echt fantastisch, de sfeer op het ’t Stöppelveld was gezellig en achter de schermen was het ook feest.”

Tot slot heeft Elferink een hoop ervaring opgedaan als voorzitter en dat neemt hij mee naar volgend jaar. Dat wordt een speciale, want volgend jaar is de 60e editie van Stöppelhaene.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.