ten brinke wint hellendoornrally

Bij de tweewiel aangedreven auto’s, die veel nadeel hadden van de natte en modderige omstandigheden, ging de winst naar Jan de Winkel. Renault Clio-collega Hermen Kobus was vrijwel even snel, maar bleef zaterdagochtend een keer in de modder steken en dat kostte hem achteraf de zege in de Formule 2.

Modder, gladheid, bandenkeus, daar draaide het deze Hellendoornrally om. Bernhard ten Brinke kort voor klassementsproef 8: Op de eerste proef was de bandenkeuze het verschil. Ik stond op slicks, maar ga nu op ‘full wet’. Zeker voor die onverharde stukken heb je ze nodig.” Mark van Eldik: “De tweede proef was superglad. We zijn een keer gespind aan het einde van de eerste keer onverhard. Het is echt verraderlijk die proef.” En Dennis Kuipers: “Na het eerste stuk onverhard was het zo ontzettend glibberig, het was gewoon gevaarlijk. De eerste proef waren we te voorzichtig begonnen en daardoor staan we op een derde plaats.”

En dan tot slot Timo van der Marel: “Een foutje is zo gemaakt, dat zag je maar aan gister met de verkeerde instelling van de ALS. Op proef 8 lag zoveel modder. We schoten rechtdoor, de motor sloeg af en we moesten steken om verder te gaan. Het zijn zoveel wisselende omstandigheden. Het is behoorlijk geen Dakar, want daar heb je constant grip en dat heb je hier helemaal niet. Het tegenovergestelde van een asfalt rally. Je moet steeds op de situaties anticiperen. We gaan zien wat de dag doet voor ons.”

En wat het veelkoppige publiek er van vond? “Mooi man!”

Officieuze stand Rally Clinic Dutch Open na Hellendoorn

1. Erik van Loon 305 punten

2. Mark van Eldik 280 punten

3. Piet van Hoof 210 punten

Meer weten? In het nieuwsarchief van de rallysite (natuurlijk door Schutte Informatisering gebouwd, vind je veel meer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.