teams hellendoorn rally presenteren zich

Met nog twee weken te gaan is de organisatie van de 29e editie van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally nog volop aan het werk met de nodige voorbereidingen. Ook de rallyteams vormen daar geen uitzondering op. Een groot aantal teams zal zich namelijk aankomend weekend al presenteren op het Keizerserf in Nijverdal.

Door de grote belangstelling van de presentatie van vorig jaar heeft de organisatie besloten de teams dit jaar weer de mogelijkheid te bieden zich voor te stellen aan het publiek. Meerdere rallyteams zullen zich op zaterdag 11 september tussen 09.00 uur en 17.00 uur presenteren op het Keizerserf te Nijverdal, rond het winkelpand van de Hema.

Naast de lokale coryfeeën Chris Aaltink en Bertram Altena zullen ook de naaste belagers in hun klasse, Edwin Wolves en Harry Meijers, met hun auto’s aanwezig zijn. Vorig jaar werd dit klassegevecht in het voordeel van de equipe Wolves beslecht, nadat de equipe Aaltink op één van de laatste proeven in de sloot belandde. Aaltink en Altena zullen dit jaar op zoek zijn naar de revanche.

In samenwerking met de hoofdsponsor van de rally rondom Hellendoorn, Schutte Informatisering, kan de organisatie ook de Skoda Fabia WRC en de Nissan 350Z van het Deltion en Defensie rallyteams verwelkomen. Daarnaast is ook Gert Huzink te zien met zijn Subaru WRC, die genavigeerd wordt door de in Nijverdal geboren en getogen Aaldert Aaltink. Een equipe die dit seizoen helaas achtervolgd wordt door pech, maar tijdens het evenement in hun achtertuin weer willen schitteren.

Met medewerking van Lohuis Auto’s zal ook de Clio R3 van Willy Welles te zien zijn. Welles heeft zich, na diverse jaren in de circuitsport actief te zijn geweest, dit jaar ingeschreven voor het Nederlands rallykampioenschap. Met naast zich Dolf Dekking beschouwt hij dit jaar als een leerjaar. Echter betekent dit niet dat Dekking niet voor de winst zal gaan tijdens de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally.

De equipe Moree is ook weer aanwezig, waarbij Erik Moree dit jaar door zijn zoon Martijn genavigeerd zal worden. Zij hebben aan het begin van het jaar hun Evo 8 ingeruild voor een Evo 9, de auto die vorig jaar in het Nederlands kampioenschap nog door Henk Vossen werd bestuurd. Met steun van Hema Nijverdal namen zij onder andere deel aan de Rally van Ieper, de rally van Wallonië en de WK rally van Duitsland. Met deze internationale ervaring moet een goede klassering van dit team, net als vorig jaar, mogelijk zijn.

Uit de stal van Van Merksteijn Motorsport mogen we dan nog de equipe Bas van Kamperdijk en Tim Rietveld begroeten. De ondernemer uit Enter heeft samen met zijn zwager, eveneens in een Evo 9, al enkele opmerkelijke resultaten neergezet, waaronder de zege in de Tank S Rallysprint. Het gehele programma dit jaar is echter een voorbereiding geweest op hun deelname aan de Schutte Informatisering Hellendoorn rally. Met de opgedane ervaring in de diverse wedstrijden en de technische ondersteuning van Van Merksteijn Motorsport moet een goede klassering in de standaard groep N-Klasse tot de mogelijkheden behoren.

De traditionele uitzending van “Rally Radio”, een jaarlijks terugkerende tweedaagse uitzending door Reggestreek Radio, zal dit jaar live vanaf het terras van de Hema plaats vinden tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Diverse rallyrijders zullen daar aanschuiven voor een interview. Daarnaast zullen er in het horecagedeelte van de Hema diverse rallyfoto’s te zien zijn van de vorige editie van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally. Een overzicht gemaakt door Gertjan Schutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.