taveerne tivoli laat zich graag uitdagen

Taveerne Tivoli. Vriend en vijand zijn het er over eens dat het een bijzondere, sfeervolle horecagelegenheid is. Gelegen aan de rand van Raalte, met een prachtige tuin en goede, gratis parkeervoorzieningen. Inmiddels weten zowel de particulier als de zakenman en -vrouw de weg aardig te vinden. Willemien Boerdijk, de nieuwe eigenaar, neemt echter graag de gelegenheid te baat om het bedrijfsleven te wijzen op de vele (extra) mogelijkheden. ‘We zijn hier wel in voor aparte dingen. We laten ons graag verrassen en uitdagen.’

Boerdijk voelt zich nog iedere dag vereerd dat ze de kans heeft gekregen om Taveerne Tivoli onder haar vleugels te nemen. Het pand, dat zo verbonden is aan Max en Ans Middelbosch, heeft al bij de eerste kennismaking voor kippenvel gezorgd. ‘Dit past me als een jasje.’ Zeker toen het echtpaar Middelbosch aangaf dat ze zich geen betere opvolger konden voorstellen, viel alles op zijn plaats. ‘Natuurlijk zullen we het concept behouden, want dat staat als een huis, maar er zit nog heel veel rek in. En ik ben vakidioot genoeg om daarin mijn grenzen te verkennen.’

Vanwege haar jarenlange ervaring in de horeca (vanaf haar vijftiende levensjaar in allerlei functies) wist ze dat ze het best af was met een stappenplan. Niet alles tegelijk willen doen, want dan krijg je half werk. ‘Als eerste wilde ik de keuken aanpakken. Dat is hier toch de basis van waaruit je werkt. We hebben een heel goed keukenteam aangetrokken en we beschikken over een hartstikke mooie menukaart, waarin de seizoensinvloeden zijn verwerkt (bv. mosselen, asperges en wild). Iedere dag krijgen we nieuwe ingrediënten aangeleverd en alles wordt vers bereid. Zijn er extra wensen voor zakenlunch of –diner, dan springen we daar heel flexibel mee om.’

Motormuseum

Nu de keuken naar wens functioneert, is het tijd om Taveerne Tivoli in zijn geheel naar een nog hoger niveau te tillen. Dat kan soms met kleine aanpassingen en soms is daar iets meer voor nodig. Zo wil Boerdijk dat de entree beter zichtbaar is en heeft ze eveneens plannen om op termijn de bovenruimte op te knappen. ‘Die verdieping kunnen we dan bij de taveerne trekken als het ineens heel erg druk wordt met à la carte of voor een feestje. Het is ook een prima ruimte voor het zakenleven om rustig te vergaderen of naar een presentatie te kijken.’

Taveerne Tivoli biedt ook arrangementen aan, waarvoor samenwerking wordt gezocht én gevonden met andere bedrijven in de regio. Wat het meest voor de hand ligt, is dat de combinatie met buurman ‘American Motorcycle Museum’ ook meer gestalte krijgt. Bovendien liggen er mooie kansen nu het Tulip Inn hotel op hetzelfde terrein haar deuren opent. De klik met de exploitanten van het hotel is er absoluut. ‘We hebben prima afspraken kunnen maken. Ze bieden alles aan. Van logies en ontbijt tot half of vol pension en mooie arrangementen. Voor de lunch en het diner komen de gasten dan bij ons. Daar liggen natuurlijk ook veel mogelijkheden richting de zakelijke markt. En andersom kunnen we ook gasten van ons doorverwijzen naar het hotel. We zijn niet afhankelijk van elkaar, maar kunnen elkaar wel heel goed aanvullen. Het sleutelwoord dat ons verbindt, is sfeer.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.