straffe wind maakt vlakke koers zwaar

Het Nederlandse veldritseizoen werd zaterdag geopend met de Internationale openingsveldrit in Harderwijk. Jordy Luisman en Jeroen Wessel namen deel aan deze veldrit namens ATB-Team Lemelerveld. Het overwegend vlakke parcours bevond zich langs de boulevard in Harderwijk. Enkele kunstmatige hindernissen en een straffe wind maakten het de renners extra zwaar.

Jeroen startte ’s ochtends bij de Amateurs. In een deelnemersveld van ca. 80 man moest hij vertrekken vanaf de vijfde startrij. Jeroen kwam goed uit de startblokken en kon direct naar voren opschuiven. Een valpartij kort na de start vlak voor zijn neus gaf hem nog wel enige hinder. Hierna reed Jeroen snel verder naar voren om binnen twee ronden bij de top-10 aan te sluiten. De kopgroep was toen echter al gevlogen. Na het restant van de race constant uitgereden te hebben finishte hij als 7e.

Halverwege de middag moest Jordy zich klaar gaan maken voor de strijd bij de Elite Heren. Met veel toppers uit binnen- en buitenland aan het vertrek zou het een zware race gaan worden. Kort na de start kwam Jordy ongelukkig ten val. Het voltallige peloton raasde vervolgens voorbij en Jordy was op achtervolgen aangewezen. Hij maakte vervolgens van zijn wedstrijd een ware inhaalrace. Dit bracht hem uiteindelijk naar een 27e plek in het sterke internationale deelnemersveld. Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.