spannende ontknoping bij laatste motorwegrace

De wegraceliefhebbers gaan er komende zondag goed voor zitten, wanneer de motoren over het TT Circuit in Assen racen. Zelden was de ontknoping van de kampioenschappen zo enerverend als dit seizoen.

De spanning is op zondag 26 september te snijden bij de laatste motorwegrace van dit seizoen, de MOTO73 Race of the Champions. Op het TT Circuit Assen vallen de beslissingen in het Nederlands kampioenschap in de klassen Dutch Superbike, Zijspannen, 125cc en Classics.

In Spa Franchorchamps scoorde het Veldkamp Racingteam Hageveld uit Luttenberg nog tweemaal klassementspunten in het ONK Superbike. Dit weekend hoopt Hageveld het seizoen goed af te sluiten. Het team hoopt nog enkele plaatsen te kunnen stijgen in het klassement.

Met name bij de klasse Dutch Superbikes is het spannend. Drie coureurs zijn nog in de race voor de titel. Danny de Boer (Staphorst), Arie Vos (Oss) en Bob Withag (Borne). Van hen heeft Danny de Boer de beste papieren. In de netto tussenstand (iedere coureur mag het slechtste resultaat wegstrepen in de kampioensstand) heeft De Boer 135 punten, op de voet gevolgd door Arie Vos met 132 en op een iets grotere afstand volgt Withag met 114 punten. Aangezien er voor de eerste plaats 25 punten en voor de tweede plek 20 punten zijn te verdelen, wordt er gestreden om de overwinning tijdens de Race of the Champions. Grotenhuis staat momenteel op een verdienstelijke 18e plaats in de tussenstand met slechts 2 punten achterstand op zijn voorganger en hoopt dus nog te kunnen stijgen in de ranglijsten. Het blijft spannend tot de laatste minuut van de racedag, want de Dutch Superbike rijdt maar liefst twee races op 26 september.

Coureur Jarco Grotenhuis van het Veldkamp Racingteam Hageveld hoopt dit maal op goede omstandigheden, in tegenstelling tot het laatste raceweekend. Normaal gesproken is de 28 jarige Luttenberger niet vies van een beetje regen. “Normaal gesproken kan ik op een natte baan wel aardig uit de voeten, maar in Spa Franchorchamps regende het echter de hele dag pijpestelen en zat ik niet lekker op de motor. Helemaal omdat ik die baan veel minder goed ken dan Assen. Na een bijzonder lastig weekend was ik dan ook tevreden met een 15e en 14e plaats en 3 punten. Ook zondag wil ik graag beide races uitrijden en punten scoren, in het bijzonder omdat we zo’n 100 gasten verwachten die allemaal komen om spannende races te zien. We hebben dit seizoen echt laten zien dat we regelmatig bij de eerste 15 kunnen komen en op de stratencircuits zelfs top 10 klasseringen kunnen halen. Het team heeft er alles aan gedaan om zich optimaal voor te bereiden en ik ben dan ook vol vertrouwen dat we iets moois kunnen laten zien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.