sp vraagt opheldering over bezuinigingen

De SP Raalte stelt het gemeentebestuur van Raalte vragen over de bezuinigingen op het bijstandsbudget en de thuiszorg voor gemeenten. Minister Donner gaat snijden in de gemeentelijke budgetten voor de bijstand. Gemeenten krijgen dit jaar 448 miljoen minder uitgekeerd om de bijstandsuitkeringen te betalen.

De SP wil van het college weten wat de gevolgen van deze bezuinigingen zijn voor Raalte. Tevens vraagt de partij wat het college gaat doen om protest aan te tekenen tegen deze kortingen. SP-woordvoerder Willy Lourenssen: “Fors snijden in de budgetten voor de bijstand en de thuiszorg zal hoe dan ook ten koste gaan van de mensen die zorg nodig hebben en de mensen met de laagste inkomens. Als dit een voorbode is van bezuinigingsmaatregelen van een nieuw Kabinet dan kan men rekenen op stevig protest van de SP. Het zijn goedkope maatregelen die de mensen in Raalte in grote problemen kunnen brengen. Het college heeft in het collegeakkoord met betrekking tot de bezuinigingen aangegeven de minima en de zorg zoveel mogelijk te willen ontzien. Wij verwachten van het college dat zij zich hieraan houdt nu deze bezuinigingsmaatregelen zijn aangekondigd.”

De SP in de Tweede Kamer heeft haar ongenoegen al geuit en zal zich verzetten tegen bezuinigingen op het gemeentefonds. De partij vindt het onfatsoenlijk om de problemen over de schutting van gemeenten te gooien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.