scholieren ccs in actie voor dance4life

Circa 45.000 leerlingen van ruim 80 scholen krijgen een bezoek van het dance4life tourteam en komen in actie tegen hiv en aids. De opbrengst van schools4life gaat naar projecten van STOP AIDS NOW! Het scholenproject sluit af op 27 november met een groot evenement in Ahoy Rotterdam.

De schoolleiding, docenten en leerlingen van het CCS zijn al enkele maanden bezig met de voorbereidingen van dance4life. Zo is er al sinds het vorige schooljaar een groep leerlingen uit alle jaarlagen (1e tot 4e jaars) enthousiast actief als organisatie team (OT). De afgelopen weken hebben de leerlingen van het OT tijdens de teamvergaderingen voorlichting gegeven over dance4life aan docenten en mentoren. Inmiddels is de school helemaal in de sfeer van dance4life. De spandoeken hangen klaar.

Het tourteam van dance4life verzorgt op de school een optreden en brengt de aidsproblematiek onder de aandacht met behulp van muziek, dans en persoonlijke verhalen. De tourteams bestaan onder andere uit hiv-positieve Nederlandse jongeren en jongeren uit Zambia die in hun dagelijks leven de gevolgen van hiv en aids van dichtbij meemaken. Na het tourbezoek gaan de scholieren zelf aan de slag voor dance4life. De leerlingen volgen het online lespakket ‘lessons4life’ en zetten geldinzamelingsacties op. De opbrengst van de scholierenacties gaat naar zeven projecten van STOP AIDS NOW!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.