schikking raalte en temmink 350000 euro

Naar aanleiding van deze uitspraak moest de gemeente een schadevergoeding betalen. Normaal gesproken wordt de hoogte van de schade bepaald aan de hand van een schadestaatprocedure, maar om een langdurige en kostbare procedure uit de weg te gaan, hebben Temmink en de gemeente onderling overleg gevoerd.

Daarnaast heeft de gemeente expertise ingewonnen bij een externe partij, die aan de hand van eerdere uitspraken van de rechtbank uitkwam op een schadepost van 315.000 euro. Temmink Infra en Mileu kwam op een hoger bedrag uit, maar de partijen zijn allebei akkoord gegaan met het bedrag van 350.000 euro.

Ook heeft de gemeente besloten het betrokken adviesbureau niet aansprakelijk te stellen in deze zaak. “We hebben advies ingewonnen bij onze advocaat, maar die zei dat er te weinig gronden zijn om winst te behalen.”

De gemeente had een bedrag van 450.000 euro begroot voor de schadepost. Dat de schikking nu een ton lager uitvalt, ziet Haarman overigens niet als meevaller. “Het is wel 350.000 euro schade die je lijdt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.