salland gepromoot tijdens 50 plus beurs

Het Sallands Bureau voor Toerisme heeft zich afgelopen week op de 50Plus Beurs in Utrecht gepresenteerd gezamenlijk met de andere toeristische regio’s in Overijssel: Twente, Vechtdal Overijssel, IJsseldelta en WaterReijk Weeribben Wieden.

De 18e editie van deze beurs vond plaats van 15 tot en met 19 september in de Jaarbeurs in Utrecht en mag zich de grootste seniorenbeurs ter wereld noemen. Dit jaar werd een record aantal bezoekers gehaald van ruim 100.000 bezoekers.

In een speciaal ontworpen stand presenteerden de Overijsselse regio’s zich gezamenlijk, maar in een eigen ‘look and feel’ en dus herkenbaar voor de regio. Voor Salland stond het thema ‘fietsen’ centraal. Daarnaast presenteerden de regio’s zich ook met een gemeenschappelijk thema, dat als een soort rode draad elkaar verbindt: Proef de pure provincie. In dit kader was er een kookplein, waar dagelijks koks uit de regio’s de bezoekers lieten proeven van regionale streekproducten. Voor Salland heeft op zaterdag chef-kok Chiel de Groot, van restaurant De Bagatelle uit Mariënheem, de gasten verrast met een heerlijke proeverij van Sallandse streekproducten.

Naast aandacht voor het toerisme in de regio’s was er ook ruimte voor een aantal thema’s op provinciale schaal, te weten cultuur (met o.a. Beeld van Overijssel), natuur (met de nationale parken: Sallandse Heuvelrug en Weerribben Wieden en de Nationale Landschappen Noordoost Twente en IJsseldelta), de Hanzesteden langs de IJssel en de steden in Twente.

De beursdeelname was mede mogelijk door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.