russisch sprookje in het hoftheater

Op zondag 3 oktober komt Rood Verlangen met de voorstelling ‘De Vuurvogel’ naar het Hoftheater. Deze voorstelling is de eerste familievoorstelling van het nieuwe theaterseizoen, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Rood Verlangen is een klein, muziektheatergezelschap dat bewerkingen van sprookjes op een speelse manier vertelt en speelt. Het gezelschap is een initiatief van de accordeonist Nico-Jan Beckers en de klarinettist Auke Reuvers en werd opgericht in 1999. In samenwerking met gastspelers uit andere kunstdisciplines maken zij voorstellingen voor jong en oud.

De voorstelling ‘De Vuurvogel’ is een theaterbewerking van een Russisch sprookje. De Vuurvogel is een vogel die je misschien maar eens in je leven tegenkomt. Als je hem ziet wordt alles rood van liefde en warmte. Het volk in het land van de vuurvogel gaat gebukt onder een wrede heerser. Deze heerser geeft Pjotr de jager opdracht om alle dieren dood te schieten. Pjotr schiet op alles wat los en vast zit. Dan valt er een gewonde vogel uit de lucht. Pjotr en de vuurvogel ontmoeten elkaar. Vanaf dan zullen de levens van het volk nooit meer hetzelfde zijn…

‘De Vuurvogel’ is op zondag 3 oktober om 15:00 uur te zien in het Hoftheater te Raalte. Kaarten kosten 8 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.