rietkraag als pionier begonnen

Van lesgeven komt deze week weinig terecht op basisschool de Rietkraag in Raalte. De school viert haar 25-jarig bestaan met een speciale feestweek. Vorige week vrijdag werden oude herinneringen opgehaald op de reünie en afgelopen week was het voor de leerlingen een gezellige bedoeling op school. Vrijdag 30 september wordt de feestweek afgesloten met een schoolreisje naar Walibi.

Directeur van de Rietkraag, Taco Houkema, blikt nog even terug naar de beginfase van de Rietkraag. “25 jaar geleden is basisschool de Rietkraag met een pioniersfunctie begonnen. Toentertijd zaten de klassen lang niet vol, want Raalte Noord was nog in ontwikkeling. Langzamerhand is de Rietkraag gegroeid en tegenwoordig zitten er zo’n 200 leerlingen op de basisschool,” vertelt Houkema.

Op vrijdag 24 september is de feestweek van de Rietkraag van start gegaan met een reünie voor oud-leerlingen en personeel. Er kwamen veer oud-leerlingen op af en de avond stond in het teken van een blijde ontmoeting tussen de oud-leerlingen, die elkaar al geruime tijd niet meer hadden gezien.

Maandag begon de feestweek voor de kinderen van de Rietkraag met een kerkviering, omdat de school nog steeds een katholieke achtergrond heeft. Na de kerkviering was er een pleinfeest, kwam er een verhalenverteller langs bij de lagere groepen en hadden de groepen van de hogere klassen een vossenjacht in het dorp.

Woensdag kwamen er allerlei verenigingen langs om workshops te geven. Zo gaf Therese Verdoorn een workshop rhönradturnen in de gymzaal. Donderdag wordt er een sponsorloop gehouden voor een goed doel en vrijdag sluit het feest af met een schoolreisje naar Walibi.

Houkema wijst nog op het speciale jubileumboek dat is samengesteld naar aanleiding van het 25-jarig jubileum. Het boek is gemaakt door leerlingen die de afgelopen 25 jaar op de school hebben gezeten. Er staan verhalen in en is chronologisch van opzet, zodat de hele structuur en de vernieuwingen goed naar voren komen.

Houkema, zelf afkomstig uit Deventer, is nu twee jaar directeur van de Raaltese basisschool en is louter enthousiast over het besturen van de school. “De school lijkt meer op een dorpsschool dan een stadsschool en dat ligt mij wel,” merkt Houkema op.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.