pompoenendag bij zuz en zo

Pompoenen zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt er veel mee doen. Dat is te zien op de Pompoenendag van Zorgboerderij Zuz & zo, zaterdag 18 september.

Op deze dag staat er een grote ketel met pompoenensoep klaar. Je kunt er zelf je broodje bij bakken aan een stok boven het vuur. Ook is er een proeverij met allerlei verschillende hapjes. De boerderij geeft recepten uit met pompoenengerechten om thuis te maken. Pompoenen kunnen ook decoratief zijn. Heel bekend zijn de Halloweenpompoenen, maar er is meer te knutselen. Er zijn voorbeelden te zien en je mag ook zelf proberen er wat van te maken.

Voor de verkoop staan verschillende soorten pompoenen op de kraam uitgestald. Maar je mag ook zelf je eigen pompoen in de tuin oogsten. Wie zelf niet zo nodig die grote pompoenen hoeft te tillen, kan in elk geval nog naar het gewicht raden. Wie het beste de kilo’s kan schatten van de grootste pompoen van dit jaar mag hem hebben.

De Pompoenendag is zaterdag 18 september van 10.00 tot 16.00 uur. Zorgboerderij Zuz & zo ligt aan de Nieuwe Wetering 1 in Lierderholthuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.