Home / archiefcentraal / paardenevenement heeten leunt op vrijwilligers

paardenevenement heeten leunt op vrijwilligers

Zondag 19 september werd de marathon van het aangespannen paard gereden, het was weer een lust voor het oog. Jan Olde Bijvank is een oud gediende bij en tijdens dit evenement. Dit is volgens Olde Bijvank al het 23e jaar dat het gehouden wordt, enige twijfel komt bij hem boven. “Het kan ook het 24e jaar zijn. Dat zou mooi wezen, dan is het volgend jaar de 25e marathon en 50 jaar ponyweek, dat zou een mooi affiche kunnen zijn.”

Om het niveau dat nu bereikt is in Heeten te behalen, zijn er heel wat jaren van hard werken aan vooraf gegaan. Olde Bijvank legt uit dat men in Heeten heel rustig en in het klein begonnen is. “Bij de buren even kijken hoe zij het aanpakken, wat vinden wij goed en wat kan beter. Met de wetenschappen hieruit is Heeten uitgegroeid tot wat het nu is.”

De marathon in Heeten is gegroeid tot het niveau van het Nederlands Kampioenschap, iets waar men in Heeten trots op kan zijn. “Dit lukt je natuurlijk niet alleen, als je dit wil bereiken en nu bereikt hebt, dan moet je mensen hebben waar je op kunt bouwen en die hun steentje bij willen dragen om een evenement goed te kunnen laten verlopen. Daarnaast is het ook heel erg van belang dat je goede contacten hebt met de landeigenaren. Kijk nu even terug naar de laatste weken, veel regen en er lagen een aantal plaatsen in het parcour erg laag, zij boden spontaan een hoger gelegen deel aan, fantastisch toch! Dat de opbouw gelukt is en zeer goed staat is te danken aan de vele vrijwilligers- en de landeigenaren die allemaal goed hebben meegedacht. We liepen achter en kijk eens wat er staat, gewoonweg geweldig.”

Olde Bijvank vervolgt zijn verhaal: “Heel typisch, maar het zijn al jarenlang dezelfde mensen, ze komen hier graag. Er zijn altijd klinkende namen aanwezig, twee jaar geleden heeft de zoon van IJsbrand Sidon hier meegedaan, hij was toen 14 en rijdt nu internationaal. IJsbrand senior is inmiddels 21 keer Nederlands Kampioen en 4 keer wereldkampioen geworden. Een hindernis die in Heeten gebouwd werd heeft IJsbrand nagebouwd bij hem thuis om te trainen, een hele eer”

“Er wordt met een kleine 140 man gewerkt aan dit evenement, vrijwilligers van club, de rijvereniging, ouders van kinderen die rijden gewoonweg een groot spektakel, helemaal geweldig.”

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.