open huis kulturhus de mozaiek

Vrijdag 3 september zet Kulturhus De Mozaïek de deuren open van 15.00 uur tot 20.00 uur. De verschillende gebruikers presenteren hun cursussen, workshops en activiteiten voor het komend seizoen. Er zijn diverse demonstraties en er zijn docenten aanwezig om u het een en ander te vertellen over de verschillende cursussen en workshops.

Tijdens het open huis kunnen bezoekers bij Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld (SWOL) van 15.00 – 17.30 uur een fietsproef doen om de sterkte van hart- en longspieren te meten. Bij de stand van Carinova kunt u een bloedsuikertest, cholesterol en bloeddruk laten meten alvorens u de fietsproef doet. Een diëtist van Carinova komt met voedingstips en een kleine quiz waarbij lengte en gewicht een rol spelen.

Tevens is zal Judith van Drooge met een aantal Lemelervelders om 16.00 uur een korte demonstratie Tai Chi geven. Judith van Drooge komt uit Zwolle en is Europees kampioen Tai Chi. Zij verzorgt wekelijks op de donderdagmorgen de Tai Chi lessen in de Mozaïek van 09.10 – 10.10 uur.

Op donderdag 9 september organiseert SWOL een thema-avond over hoge bloeddruk in Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld. Aan de orde komt: waardoor ontstaat hoge bloeddruk, kan het kwaad, wat kunt u er zelf aan doen, wanneer naar de huisarts en wat voor medicatie belangrijk is. De avond begint om 20.00 uur in de Mozaïek en is voor iedereen toegankelijk.

Ook kunt u zich vanaf 6 tot en met 11 september tussen 18.00 en 19.00 uur opgeven bij Jan Rosink (tel. 0529-431383) van SWOL voor een opfriscursus Rijvaardigheid voor Senioren. De theorieles is op dinsdag 28 september om 13.30 uur in de brandweerkazerne van Dalfsen. De praktijkrit is op dinsdag 5 oktober vanaf de brandweerkazerne in Dalfsen. Het tijdstip wordt nog nader bekend gemaakt, afhankelijk van de deelname. Een ogentest en reactiesnelheidtest maakt onderdeel uit van de cursus. Zowel de theorieles als de praktijkles zijn beide in de brandweerkazerne. De kosten bedragen € 15,00 per persoon. Leden van VVN betalen slechts € 12,50 per persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.