open huis exportwegerij gebr reimink

Dagelijks rijden er diverse vrachtwagens met vee door Lemelerveld, veelal met de bestemming Exportwegerij Gebr. Reimink in Dalmsholte. Weten wat daar gebeurt? Het bedrijf houdt op 18 september een open huis ter ere van het 25-jarig jubileum.

Wanneer de dieren zijn aangekomen op het bedrijf, worden ze onder andere gewogen, geselecteerd en klaar gemaakt voor transport naar bestemmingen binnen en buiten de EU. Het hele proces gebeurt volgens het Q-label,en onder het toeziende oog van de Voedsel en Waren Autoriteit. “Op 2 januari 1985 zijn we gestart met ons bedrijf”, vertellen de gebroeders Reimink. “In 1994 hebben we de eerste ingrijpende verbouwing gehad, dit voornamelijk om aan alle inrichtingseisen te voldoen. Vanaf 2001 zijn we in staat niet alleen varkens maar ook schapen en runderen te ontvangen. Deze verschillende diersoorten mochten echter niet tegelijk op ons bedrijf aanwezig zijn en dat leverde aardig wat praktische problemen op. Na onze laatste verbouwing is

dat wel mogelijk. Hiermee zijn wij een uniek bedrijf binnen Nederland geworden.”

Het open huis duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Het bedrijf is te vinden aan de Langsweg 8 in Dalmsholte. De bezoekers kunnen meelopen met diverse rondleidingen. Aan mensen die in de agrarische sector werkzaam zijn, wordt verzocht om geen eigen bedrijfskleding te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.