oostpool opent seizoen hoftheater

De voorstelling is gebaseerd op het gedachtegoed van Witold Gombrowicz (1904 – 1969). Hij was één van de

belangrijkste Poolse schrijvers van de twintigste eeuw en schreef meerdere romans, drie toneelstukken en dagboeken. ‘Kszalt’ was al te zien op Oerol, waar de voorstelling alle keren uitverkocht was. Oostpool kreeg daar lovende reacties van de pers: “Een bonte parade van slapstick, poëzie, muziek en literatuur passeert in hoog tempo waardoor het nooit verveelt.” (De Gelderlander) “Geestig … vermakelijke revue … Toegankelijk, een tikkeltje ironisch en soms lekker uitbundig … slim theater.” (Volkskrant).

Niet alleen de voorstelling, maar ook de spelers hebben succes. Marie Kraakman, één van de speelsters in ‘Kszalt’, heeft onlangs de Theo d’Or gewonnen. Dit is de belangrijkste toneel/acteer prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol gedurende een seizoen. Ze won de prijs voor haar rol in Orlando, een andere productie van Oostpool. Daarnaast was Ali Ben Horsting, een andere speler van Oostpool, genomineerd voor de Louis d’Or (prijs voor beste mannelijke acteur in het theaterseizoen).

Donderdag 23 september begint de voorstelleing om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via staging2.hoftheater.nl en de VVV/ANWB Raalte. Ze kosten16,00 euro per stuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.