ondernemers zien graag pin in noord

“Op zaterdag wordt hier meer gepind dan dat ik omzet draai,” aldus Lindeman. Hoeveel er precies gepind wordt wil hij niet zeggen, maar hij weet wel te vertellen dat het om meer dan enkele honderden euro’s gaat. Ook Edwin van Maanen van de C1000 staat positief tegenover de eventuele komst van zo’n automaat: “Het zou wel een toevoeging zijn.”

Lindeman geeft naast de wens van de komst van zo’n pinautomaat wel aan dat de mensen die alleen geld bij hem komen pinnen wel van harte welkom zijn. “Het geeft ook een stukje veiligheid. Op die manier heb je weinig geld in kas.” Hiermee doelt hij op de lage aantrekkelijkheid voor mensen met criminele bedoelingen. “Toch brengen de mensen die alleen komen pinnen wel veel werk mee. Even pinnen zorgt bij ons wel voor administratieve handelingen. Je bent behoorlijk veel tijd kwijt aan iets dat niks oplevert. Daarnaast kost iedere pintransactie ons geld, maar dat geld willen we niet van de mensen vragen.”

Lindeman ziet liever geen mobiele pinautomaat naar Noord komen, zijn voorkeur gaat uit naar een vast apparaat. “Zo’n mobiel apparaat is inbraakgevoeliger. Kijk maar naar een sigarettenautomaat. Als je sigaretten uit een automaat verkoopt, krijg je vaker ‘ongewenst’ bezoek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.