olst na vijftien jaar weer dorpsfeest

Ronnie Niemeijer is penningmeester van Go. “Een jaar geleden zijn we begonnen als initiatief van zes ondernemers. Zo’n half jaar geleden zijn we aangeschoven bij de gemeente Olst-Wijhe om kennis te maken en om te vragen of zij nog bepaalde wensen hadden. Daarop kregen we de vraag of we de presentatie van het centrumplan niet wilden uitbreiden met een groot feest voor de hele bevolking. Olst heeft immers al vijftien jaar geen eigen dorpsfeest meer. En over dat idee waren wij eigenlijk meteen enthousiast!”

Go sloeg direct aan het organiseren en kreeg daarbij alle hulp van de gemeente. “Burgemeester Ton Strien heeft echt gefungeerd als aanjager. Dat was ook nodig omdat we maar een half jaar de tijd hadden voor de organisatie en we er zelf eigenlijk ook nogal onervaren instapten. Wel hebben we bewust voor deze data gekozen zodat we ook de Appelloop en de Olster Jaarmarkt in het programma konden opnemen.”

Woningcorporatie SallandWonen die tekende voor de realisatie van het centrumplan zorgde voor een stevige sponsorbijdrage voor de organisatie van het feest. De insteek van het programma is om jong en oud wat te bieden. “We hebben heel veel activiteiten verzonnen, maar door tijdgebrek hebben we daarin flink moeten schrappen. Maar die ideeën liggen er nu wel en kunnen we misschien volgend jaar wel verwezenlijken! En zo hebben we een leuke aanzet om er een jaarlijks terugkerend feest van te maken!”

Het feest begint woensdagmorgen met een voorstelling van Poppentheater Valentijn. De eerste voorstelling begint om 9.30 uur, de tweede om 10.45 uur. Woensdagmiddag verzorgt kinderpopband Die Drie een concert in de tent. Dit optreden is bestemd voor de jeugd van groep 3 tot en met 8. Aanvang is om 14.00 uur. ’s Avonds staat de jaarlijkse Appelloop op het programma. Het feestterrein fungeert daarbij als start en finish. Aanvang is om 18.00 uur. De prijsuitreiking, opgeluisterd met diverse extra activiteiten, vindt ook weer plaats in de tent. Meer informatie over de starttijden op staging2.appelloop.nl. Donderdag om 15.00 uur gaat de kermis op het Kerkplein open. Om 16.00 uur volgt de officiële overdracht van het centrumplan van SallandWonen aan de gemeente Olst-Wijhe. Hierbij wordt een rondgang gemaakt door het centrum. Deze activiteit is alleen bestemd voor genodigden.

Vrijdag gaat het programma ’s middags verder met de gebruikelijke weekmarkt die deze keer een extra feestelijk tintje krijgt. ’s Avonds om 20.00 uur begint een grote feestavond voor de jongeren uit Olst en omgeving met medewerking van DJ Ivo van Breukelen (bekend van Dance-radiostation Slam FM). Hij komt langs met een complete drive-inshow, een groep promodames en een styling team. Zaterdag staat in het teken van de traditionele jaarmarkt. ’s Avonds volgt er een feestavond in de tent met medewerking van de Madhouse Partyband (dansbare popmuziek uit de jaren 70, 80 en 90). Het Wijhese duo Feestlift zorgt in de pauzes voor Hollandse hits. Zondag wordt het Olster Feest afgesloten met een feestmiddag voor jong en oud. De formatie Spinrock (met CDA-Tweede Kamerlid Sabine Uitslag) zorgt voor de muziek. De bezoekers mogen de beste rockhits van vroeger en nu verwachten.

Jaren geleden had Olst ook een eigen dorpsfeest. Dat werd indertijd nog wel eens ontsierd door ongeregeldheden. De organisatie heeft er alles aan gedaan om dat dit jaar te voorkomen. “Bovendien waren die eerdere incidenten meestal kleiner dan de pers ze bracht”, stelt Ronnie. “We hebben veel mensen uit het verenigingsleven gevraagd om ons een handje te helpen bij de beveiliging. Zij kennen de mensen hier en kunnen tijdig ingrijpen als er wat gebeurt. En bovendien zal de politie ook op de achtergrond aanwezig zijn!”

Meer informatie op staging2.olsterfeest.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.