nijenhuis genomineerd voor museumprijs

Het Nijenhuis, onderdeel van Museum de Fundatie, is genomineerd voor de Museumprijs 2010. De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging. Het is een prestigieuze publieksprijs in de Nederlandse museumwereld.

Naast Museum de Fundatie, bestaande uit Het Nijenhuis in Heino en Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle, maken ook Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam) en het Stedelijk Museum Schiedam (Schiedam) kans op de prijs van 100.000 euro.

Museum de Fundatie was begin 2010 nog wereldnieuws met de ontdekking van het schilderij De molen ‘Le blute-fin’ van Vincent van Gogh.

Elk jaar kiest een vakjury een nieuwe categorie waar musea bij inschrijving aan moeten voldoen. Dit jaar is gekozen voor de categorie musea in de beeldende kunst waarbij werd gelet op een publieksvriendelijke en innovatieve manier van het presenteren van de collectie. Het in Museum de Fundatie tentoongestelde werk laat zich volgens de jury dankzij de heldere opstelling en het enthousiaste personeel goed begrijpen en beleven zonder uitvoerige teksten en andere vormen van overdracht.

De prijs bestaat sinds 1990 en is daarmee de eerste Museumprijs in Nederland. Inmiddels rekent de Museumprijs zich met meer dan 52.000 stemmers in 2009 tot een van de grootste culturele publieksprijzen. Recente winnaars van de Museumprijs zijn Kasteel De Menkemaborg in Uithuizen (2007), het Hunebedcentrum in Borger (2008) en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.