nieuwe vogelkijkhut op boetelerveld

De nieuwe vogelkijkhut op het Boetelerveld is klaar. Landschap Overijssel, Waterschap Groot Salland en IVN Raalte hebben de handen ineen geslagen om een vogeltrektelpost te realiseren op het Boetelerveld.

Deze hut bedient verschillende doelgroepen. IVN vrijwilligers kunnen de hut gebruiken voor hun jaarlijkse vogeltellingen. En met een speciale vogelkijker en bijpassende informatiepanelen kan iedereen bekijken welke vogels voorkomen in het Boetelerveld en overvliegen. In de hut ligt een leskist die gebruikt gaat worden bij informatielessen voor scholieren uit Raalte. Ook voorbijgangers kunnen de hut gebruiken om te schuilen en om informatie op te doen over het Boetelerveld en het (water)beheer van het Boetelerveld.

Landschap Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van haar terreinen. “We proberen dan ook altijd te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om zoveel mogelijk verschillende doelgroepen te bedienen,” zegt Evert Dijk, terreinbeheerder Landschap Overijssel. “Daarom is het initiatief van IVN Raalte en Waterschap Groot Salland om een vogelkijkhut te plaatsen direct enthousiast ontvangen en uitgevoerd”. Het project is uitgevoerd en gefinancierd door Landschap Overijssel, IVN Raalte en Waterschap Groot Salland. Daarnaast is de vogelkijkhut mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Rabobank Raalte, de Salland Natuurfair en houtleverancier Wigink uit Holten.

In de toekomst wordt de vogelkijkhut ingezet om scholieren uit Raalte veldlessen te geven. Met schepnetjes worden diertjesgevangen en onderzocht. Met een meetlint kan aan de hand van de schaduw worden bepaald hoe groot een boom is.

Om de veldlessen te faciliteren heeft de gemeente Raalte een leskist geschonken. “We hopen dat we scholen enthousiast kunnen krijgen voor onze veldlessen.” aldus Sjaak Bruggeman, werknemer Waterschap Groot Salland. “Door kinderen te informeren en enthousiast te krijgen voor het Boetelerveld hopen we dat ze het Boetelerveld als ‘hun’ terrein gaan zien en dat ze leren om de natuur optimaal te beleven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.