nieuw centrum olst officieel overgedragen

Het nieuwe centrumplan in Olst is donderdagmiddag officieel ‘overgedragen’. Ed Penninks, directeur van SallandWonen en Ton Strien, burgemeester van Olst-Wijhe verrichtten gezamenlijk de symbolische afsluiting van de realisatie van het centrumplan. In een perk naast het gemeentehuis spitten zij gebroederlijk twee Taxussen vast in de grond. Daarmee een punt zettend achter een proces dat vijftien, misschien wel twintig jaar heeft geduurd.

De overdracht van het centrumplan maakte onderdeel uit van het programma van het Olster Feest. De gasten, grotendeels vertegenwoordigers van middenstand, gemeente en SallandWonen, werden ontvangen in de feesttent. Na een wandeling door het vernieuwde centrum die werd opgeleukt met muziek van plaatselijk jong talent en de afsluitende ceremonie richtte Strien zich in de tent nog tot het publiek. Hij memoreerde daarbij alle inspanningen die de realisatie van het centrumplan had gekost.

Hij ging ook niet voorbij aan de kritiek van met name actiegroep Bescherm Olst. “Nu zegt bijna iedereen dat het een zeer geslaagde operatie is geworden, maar destijds nog niet. En het is daarom maar goed dat Bescherm Olst zijn zin niet heeft gekregen. Anderzijds heeft Bescherm Olst er absoluut tot bijgedragen dat de ontwerpers en de bestuurders scherp zijn gebleven en nog scherper zijn geworden. Dat verdient lof. Ik zeg: elke macht verdient tegenmacht en heeft die ook nodig. Bij het ontbreken daarvan gaat het fout!”

Ook maakte hij bekend dat onderzoek van de lokale rekenkamercommissie (in samenwerking met de universiteit Groningen) heeft vastgesteld dat het project binnen het voorgenomen gemeentelijke budget is gerealiseerd en dat de doelen zijn gehaald, met de kanttekening dat de verbinding met de IJssel over de dijk heen nog geen vorm heeft gekregen, zoals door iedereen wel gewenst. “Het onderzoek toont aan hoe vruchtbaar de samenwerking is geweest tussen woningcorporatie en gemeente. Een schoolvoorbeeld.”

Volgende week in de weekkrant van Salland Centraal kun je meer lezen over de afronding van het centrumplan van Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.