meldkamer 112 vanaf nu in apeldoorn

Meldkamer Oost Nederland is de eerste bovenregionale gemeenschappelijke en technisch geïntegreerde meldkamer nieuwe stijl in Nederland. In de nieuwe Meldkamer Oost Nederland in Apeldoorn werden hiervoor de meldkamerfuncties van Meldkamer IJsselland in Zwolle, samengevoegd met die van Noord- en Oost-Gelderland. Daarna kon de betreffende meldkamerapparatuur in Zwolle uitgezet worden. De samenvoeging tot één meldkamer is zonder problemen verlopen. Door de meldkamer op één locatie te brengen, wordt ruim 3 miljoen euro per jaar bespaard.

In het werkgebied van de gemeenschappelijke Meldkamer Oost Nederland wonen bijna 1,3 miljoen mensen. Het werkgebied van IJsselland beslaat een gebied van 1.968 km² met 11 gemeenten en ongeveer 480.000 inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.