mega piraten festijn terug naar nieuwleusen

De voorverkoop voor het komende Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen begint op gang te komen. Inmiddels zijn enkele duizenden kaarten verkocht voor het evenement op vrijdag 29 oktober. Organisator Eddy Mensink heeft er in elk geval ontzettend veel zin in. “Ik ben natuurlijk geboren en getogen in Nieuwleusen en het is altijd geweldig om weer thuis te komen. Het feest heeft daarom een speciale plek in mijn hart. Het is fantastisch om zo’n hele tent vol bekende gezichten te zien. We gaan inmiddels heel Nederland door, maar in Lemelerveld en in Nieuwleusen, daar is het allemaal begonnen!”

De eerdere edities van het MPF in Nieuwleusen waren grote successen. En ze zijn er weer allemaal bij, de grote sterren. Natuurlijk om te beginnen Nick & Simon, Jan Smit, Jannes en Frans Duijts. Maar daarnaast mogen de bezoekers ook optredens verwachten van onder andere Jan Keizer & Anny Schilder, De Piratentoppers, René Schuurmans, de 3JS en Marianne Weber.

Het Mega Piratenfestijn is blij te kunnen melden dat de festivals dit jaar weer gewoon voor alle leeftijden zijn. Vorig jaar gold er een leeftijdsminimum van 16 jaar. Dit in verband met de regelgeving omtrent alcohol. “We hadden in de periode daarvoor meerdere boetes gekregen omdat het in de praktijk gewoon niet te voorkomen is dat jongeren onder de 16 ook alcohol krijgen”, stelt organisator Eddy Mensink. “Als ze een vriend van 16 bij zich hebben en hij haalt het bier en deelt het vervolgens aan hen uit, dan ben je in overtreding. In een kleine zaal is er wellicht nog op toe te zien dat het niet gebeurt, maar in een grote tent is dat toch een ander verhaal. Maar goed, het heeft ons nooit helemaal lekker gezeten. En ook de bezoekers niet. De hele kwestie heeft het zelfs geschopt tot in het Jeugdjournaal. Het MPF was namelijk bedoeld als een feest voor het hele gezin. En daarom hebben we besloten dat kinderen dit jaar weer welkom zijn. Dat houdt wel flink wat extra controle in, maar dat is dan maar zo! Dit jaar is jong en oud gewoon weer welkom!” En Mensink heeft nog meer goed nieuws. “De kaarten houden dezelfde prijs als vorig jaar, net zoals de munten! In Nederland wordt alles duurder, maar bij ons blijft het dit jaar hetzelfde!”

Het Mega Piratenfestijn is inmiddels in heel Nederland een begrip. Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. Doordat het podium in de lengte van de tent is geplaatst, kan iedereen de gebeurtenissen op het podium goed volgen. Sta je helemaal achterin? Dan heb je altijd nog de grote videoschermen. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Niet voor niets zendt de TROS registraties uit in het programma Sterren.nl. Mensink: “Het gaat niet alleen om de grote namen. Bij elk feest proberen we ook regionaal talent een plaats te geven. Om hen de kans te bieden zich te profileren voor een enorm publiek! Een deel van onze kracht schuilt ook in het gegeven dat de feesten vaak op het platteland worden gehouden en een enorm draagvlak hebben onder de bevolking. Vaak worden ze gezien als een extra dorpsfeest!”

Voor meer informatie zie staging2.megapiratenfestijn.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.