leerlingen maken kennis met rembrandt

De leerlingen van de Raaltese scholen maken de komende weken kennis met Rembrandt. Het Virtueel Museum Raalte (VMR) heeft een lesbrief samengesteld om basisschoolkinderen kennis te laten maken met kunst.

Het VMR wil de omgang met kunst door basisschoolkinderen in de gemeente Raalte stimuleren. Om dit te realiseren is een jaarprogramma opgesteld met aansprekende kunstzinnige projecten. Middels een aantal thema’s maken leerlingen op een leuke manier kennis met kunst. De beoogde doelstellingen zijn het stimuleren van kunstzinnige vaardigheden en het prikkelen van de fantasie van kinderen. Daarnaast biedt het kinderen de unieke mogelijkheid om eigen kunstwerken online terug te zien in een echt museum.

De kunstprojecten worden verspreid over het jaar aangeboden en zijn met name bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Door een lesbrief worden de projecten gratis aangeboden aan alle basisscholen in het Nederlandse taalgebied. Scholen in de gemeente Raalte krijgen de lesbrief per email toegezonden; scholen buiten de gemeente kunnen de lesbrief downloaden via staging2.virtueelmuseumraalte.nl

Het eerste project is ‘Mijn Rembrandt’. Bij dit thema is een lesbrief ontwikkeld, waarin een handleiding, achtergrondinformatie en ideeën voor kunstvormen worden aangegeven.

‘Mijn Rembrandt’ is een breed onderwerp waarmee je als docent alle kanten op kunt. Ga je in op het leven van de beroemde schilder, maak je een vergelijking met de beroemde Rembrandt en beroemdheden van nu, of probeer je aan de oudere leerlingen het effect van schaduw en licht uit te leggen? In de lesbrief worden hiervoor ideeën aangedragen en voorbeeldopdrachten gegeven.

Scholen die al een zaal in het VMR hebben gehuurd (30 euro per jaar), kunnen de gemaakte kunstwerken daarin natuurlijk exposeren. Leuk voor de leerlingen en docenten, maar ook voor ouders, opa’s, oma’s en andere geïnteresseerden.

Uit het werk van alle scholen in de gemeente Raalte selecteert het VMR werk voor een speciale expositie rond het thema ‘Mijn Rembrandt’. Scholen in de gemeente Raalte kunnen kunstwerken voor deze expositie digitaal aanleveren bij bestuur@virtueelmuseumraalte.nl

Voor meer informatie en voor eventuele vragen kun je contact opnemen met bestuur@virtueelmuseumraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.