kijkje achter de schermen bij techniekbedrijven

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober kunnen de leerlingen van de hoogste groepen van de Sallandse basisscholen kennis maken met techniek. Op die data wordt de vijfde Techniekdag Onderwijs Salland gehouden. Op negen locaties in Raalte, Wijhe en Heino staan de deuren open voor de jeugd, om ze een kijkje achter de schermen te laten nemen bij techniekbedrijven.

De Techniekdag is bedoeld voor elke leerling van groep 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Olst-Wijhe, de gemeente Raalte en aangrenzende plaatsen. En daarnaast voor alle 1e en 2e jaars leerlingen van Carmel College Salland en Capellenborg Wijhe. De Techniekdag is een initiatief van het Platform Techniek Salland in samenwerking met de Werkgroep Techniekdag Onderwijs Salland.

Belangrijk is dat leerlingen en eventueel hun ouders/verzorgers de kans krijgen een kijkje in de techniekkeuken te nemen en zich te verwonderen. De initiatiefnemers en de negen bedrijven zijn van mening dat er fantastische beroepsmogelijkheden zijn in de techniek. Dit moet alleen meer onder de aandacht van leerlingen en ook hun ouders/verzorgers gebracht worden en daar is deze dag dus voor opgezet.

Bij Jansen Venneboer kunnen de leerlingen in Wijhe een kijkje nemen, voor Heino is dat Doorgeest Koeltechniek en in Lemelerveld bij Lenferink Afbouw. De bedrijven in Raalte die meedoen, zitten dicht bij elkaar op het industrieterrein in Raalte of op de nieuwbouwlocatie van De Horzion aan de Monumentstraat. De bedrijven zijn: Bepacom BV, WeKa DATA, Hevea, Jansman Bouw, Elders Installatietechniek en Lenferink Schilders.

De Techniekdag is op vrijdagavond 1 oktober van 18.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 2 oktober van 09.00 uur tot 16.00 uur. Bij elk bedrijf kan men binnen die tijdsperiodes terecht. Ter afsluiting ontvangen de leerlingen als presentje een werkstukje dat ze thuis in elkaar kunnen zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.