kids koken voor sociale vaardigheden

Kinderen die deelnemen aan deze sociale vaardigheidstraining kunnen in sociale situaties verschillende problemen ondervinden zoals het moeilijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, het maken en houden van vrienden, slachtoffer zijn van plagerijen of pesterijen. Door samen te koken of te bakken ontstaat er een kans om verschillende sociale vaardigheden op natuurlijke wijze bespreekbaar te maken en te leren.

Tijdens het koken ontstaat er een ontspannen en ongedwongen sfeer. Elke bijeenkomst heeft een specifiek doel dat te maken heeft met omgaan met andere kinderen, samenwerken met andere kinderen, overleggen met andere kinderen, het leren aangeven van grenzen en omgaan met frustraties. Doordat de training in kleine groepen gegeven wordt kan er, naast de algemene doelen, aandacht besteed worden aan de individuele doelen.

De training bestaat uit een intake, 8 groepsbijeenkomsten (waarvan elke laatste 10 minuten met ouders), een individuele les en een kort evaluatiegesprek. Meer informatie over de KOOK!Sova is te vinden op staging2.obalo.nl De eerstvolgende training start op 30 september 2010.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.