judith en judith sluit na vijf jaar de deuren

De aanleiding tot de sluiting is heel divers. “De economische recessie heeft ook in de detailhandel haar sporen achtergelaten”, vertelt Judith. “Modegevoelige winkels in de kleding- en schoenenbranche hebben het in deze tijd niet gemakkelijk. De grote ketens kunnen het verlies in de ene vestiging vaak nog wel opvangen met de winst in een andere, maar voor een eenmanszaak kan het funest zijn. Bovendien wordt de periode van ‘normale’ verkoop steeds korter door de steeds toenemende ‘opruiming’, waar de grote ketens speciaal voor inkopen.”

Judith heeft al het mogelijke gedaan om haar winkel open te houden, maar toen pogingen om in de regio tot een overname en/of samenwerking te komen, strandden, was het pleit beslecht: een schoenenwinkel blijkt in Lemelerveld geen bestaansrecht te hebben. Na vijf jaar met veel plezier en inzet haar bedrijf te hebben gerund, trekt Judith van Dijk de stekker er uit, want een bedrijf moet natuurlijk wel rendabel zijn.

Maar denk niet dat Judith bij de pakken is gaan neerzitten: met een andere zakenpartner is er eind 2008 in Wierden een outletwinkel in kleding en schoenen opgestart en die loopt, om zo te zeggen, als een trein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.