Home / archiefcentraal / huurdersvereniging wil grotere doelgroep

huurdersvereniging wil grotere doelgroep

“Door invoering van de Europese Beschikking dreigt het wonen voor grote groepen huishoudens met een inkomen boven de grens van € 33.000 een uitermate dure ‘hobby’ te worden. HVS bepleit juist een uitbreiding van de doelgroep waarvoor corporaties woningen bouwen en beheren. Ook voor huishoudens met een inkomen tot 40.000 euro zou een betaalbare corporatiewoning beschikbaar moeten zijn. Het vinden van een koopwoning is voor deze groep huishoudens onmogelijk, omdat ze voor het beschikbare aanbod geen hypotheek kunnen krijgen. Als de voorraad corporatiewoningen voor hen geen alternatief biedt, zijn ze aangewezen op dure particuliere huurwoningen. Het percentage van het inkomen dat aan de huur wordt besteed, kan daarbij zelfs oplopen tot boven de 40%,”aldus de Huurdersvereniging.

“Door de doelgroep uit te breiden, moet ook de omvang van de benodigde kernvoorraad huurwoningen worden vergroot. Gezien de blijvende groei van het aantal woningzoekenden en de verder toenemende wachttijden is dat voor HVS toch al een bittere noodzaak.” HVS-bestuurslid Reina Bendijk: “Wij hebben berekend dat de wachttijd inmiddels is opgelopen tot meer dan vijf jaar, dat is natuurlijk onaanvaardbaar”.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.