horsthoeve ook voor parkinson patienten

Buitengewone dagbesteding/atelier De Horsthoeve in Broekland biedt nu ook Parkinson patiënten meer dan alleen dagbesteding. De samenwerking met Ergotherapie La Vie, professionals gespecialiseerd in Parkinson, heeft voor deze doelgroep een toegevoegde waarde.

Eigenaresse van de Horsthoeve, Patricia Vreugdenhil, is een samenwerking aangegaan met Célie Journée van Ergotherapie La Vie. Ergotherapie La Vie, dat op De Horsthoeve een praktijkruimte heeft, is aangesloten bij ParkinsonNet, een netwerk van professionals die zich gespecialiseerd hebben in de Parkinson. Parkinson, een zeer complexe ziekte, zorgt bij patiënten, partners en mantelzorgers op vele vlakken voor problemen in het dagelijks leven. Door de creatieve dagbesteding te combineren met ergotherapie wordt het persoonlijke contact met de deelnemers versterkt. Problemen in het dagelijks leven worden hierdoor eerder opgemerkt.

“Vooral Parkinson patiënten hebben doorgaans veel therapieën. Door dagbesteding en therapie te combineren wordt de deelnemer op dat vlak ontlast”, vertelt Journée.

Deelnemer en Parkinsonpatiënt Hans (73) maakt sinds een jaar gebruik van de dagbesteding op De Horsthoeve. “Hier krijg ik de juiste aandacht. Er zijn veel mogelijkheden voor therapie. Hier is geen verschil tussen gezond en ziek zijn. Hier voel ik me op mijn gemak”, aldus Hans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.