herenkoor luttenberg te gast in kruisverheffing

Het Herenkoor uit Luttenberg verzorgt op zondag 5 september de gezangen tijdens een eucharistieviering in de basiliek Heilige Kruisverheffing in Raalte. Het koor bestaat uit ruim twintig leden en staat onder leiding van Herma Jalink. Vaste organist is Henri Fikken.

Het Herenkoor stelt zich nadrukkelijk tot doel de Gregoriaanse en Latijnse gezangen in ere te houden. Dat doet zij door gemiddeld zo’n drie maal per maand de vieringen in de eigen parochie in Luttenberg te verzorgen. Daarbij worden de vaste Gregoriaanse gezangen uit de Graduale gezongen, passend bij het betreffende weekend, afgewisseld met vaak meerstemmige Latijnse gezangen of Nederlandstalige liederen. De viering begint om 10.30 uur. Voorganger is pastoor Wolters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.